Asigurari viata
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > Sunt tichetele de sanatate dorite? Aflam pe 8 octombrie…

Sunt tichetele de sanatate dorite? Aflam pe 8 octombrie…

“In aceasta perioada de criza economica si disensiuni politice, a fost destul de greu pentru Ministerul Sanatatii sa poata implementa o asemenea campanie in mod eficient si populatia sa constientizeze importanta introducerii acestor tichete pentru sanatate”, a declarat vineri, 11 septembrie a.c., la Targu Mures, Ion BAZAC, Ministrul Sanatatii.

Astfel, potrivit oficialului, in data de 8 octombrie se va realiza o prima estimare asupra introducerii acestui sistem.

Ulterior, o grupa de comunicatori desemnata in cadrul acestui proiect va avea misiunea de a face populatia sa inteleaga ca introducerea tichetului pentru sanatate este necesara.

Guvernul a aprobat, la inceputul lunii iulie, introducerea tichetelor de sanatate reprezentand contributia personala la plata serviciilor medicale, in limita unui plafon maxim anual de 600 lei.

Tichetul pentru sanatate va reprezenta contributia personala la plata serviciilor medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in momentul utilizarii efective a acestora si se va aplica in ambulator, in spital (cu exceptia urgentelor) si pentru investigatiile paraclinice.2 comentarii la Sunt tichetele de sanatate dorite? Aflam pe 8 octombrie…

 1. tudor spune:

  Ce inseamna ca trebuie sa cotizam pentru tichetele de sanatate? Sunt ca tichetele de masa, vin odata pe luna cu salariul si ni se scade din el? Am auzit de schimbarea asta, dar n-am primit niciodata ceva la salariu, si mi-e sa nu faca patronul vreo smecherie…

  Multumesc,
  Tudor

 2. Zurich Broker spune:

  Tichetele de sanatate nu vin impreuna cu salariul; ele sunt de fapt dovada prestarii serviciului medical si al platii acestuia, si il primiti doar dupa achitarea lui. Spre exemplu, pentru o consultatie la medicul de familie va veti prezenta la cabinetul medical, veti beneficia de consult, veti achita taxa de 5 lei, iar apoi veti primi tichetul corespunzator.

  De asemenea, tichetele nu se scad din salariu, insa exista posibilitatea deducerii lor din impozitul anual. De aceea e bine sa pastrati toate tichetele de sanatate.

  Echipa Zurich Broker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>