Asigurari viata
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > Primul semestru…tot pe minus

Primul semestru…tot pe minus

Companiile de asigurari prezente pe piata de profil din Romania resimt din ce in ce mai accentuat efectele crizei economice, situatie reflectata clar de rezultatele provizorii aferente primului trimestru din 2009.

In aceste conditii, evolutia preconizata pentru primul semestru al anului in curs este una negativa, aproape 60% din repondentii celui mai recent sondaj realizat de 1asig.ro estimand o continuare a scaderii pietei de asigurari.

Un segment ceva mai optimist, de 26,4%, considera ca, dupa prima jumatate a anului, performantele asiguratorilor romani vor stagna la nivelul celor din aceeasi perioada anului trecut.

Totusi, privind la nivel macroeconomic, specialistii estimeaza ca industria de profil va scadea anul acesta pentru ca asigurarile fac parte din economia secundara si vor fi afectate similar celelalte sectoare financiare – bancar, leasing, piata de capital.

“In primul rand, volumul de subscrieri se va reduce din cauza scaderii puterii de cumparare si a prabusirii asigurarilor de credite, iar in cel de-al doilea rand, reduceri importante se vor inregistra si pe partea investitionala, care este una foarte importanta in activitatea de asigurari. Este de asteptat ca randamentele sa fie mult mai mici si volatilitatea foarte mare, deci performanta pe investitii a asiguratorilor va scadea foarte mult”, a declarat, recent, Dragos CABAT, Presedintele CFA Romania.

Asadar, potrivit acestuia, in ceea ce priveste rezultatele pietei de asigurari, o revenire pe crestere este asteptata abia spre jumatatea anului viitor.

Primele trei luni din 2009 au adus cea dintai scadere trimestriala pentru piata locala de profil, afacerile asiguratorilor din Romania raportand o evolutie reala negativa de 4,92%, in moneda nationala, pana la un volum de subscrieri de 2,42 mld. lei. In euro, primele brute subscrise de companiile locale de profil au inregistrat o evolutie nominala negativa de 12,26%, scazand de la 646,5 mil. EUR in T1/2008, la 567,2 mil. EUR.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>