Asigurari viata
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > Personalul militar va fi incadrat in sistemul pensiilor de stat

Personalul militar va fi incadrat in sistemul pensiilor de stat

Legea 263 din 2010 prevede ca militarii vor fi incadrati in sistemul pensiilor de stat iar apoi, in functie de varsta, in sistemul de pensii private obligatorii Pilonul II.  Insa, desi legea a intrat deja in vigoare la 1 ianuarie 2011, pana la aplicarea ei, sistemul de pensii trebuie sa fie modificat corespunzator, atat din punct de vedere administrativ, cat si tehnic.

Luna februarie ne va spune la ce ne putem astepta privind rapiditatea cu care militarii vor fi integrati in sistemul public de pensii si in Pilonul II de pensii private. [...] Pentru structurile militarizate, depunerea declaratiilor unice reprezinta o premiera absoluta. Nu exista experienta necesara nici de partea celor care trebuie sa le intocmeasca si sa le depuna, nici de partea structurilor nou infiintate care trebuie sa gestioneze colectarea si administrarea acestor informatii. In februarie vom face pentru prima data acest lucru, asa ca luna aceasta reprezinta un test in functie de ale carui rezultate ne vom da seama ce probleme mai trebuie rezolvate.” Doina Domnica Parcalabu, Presedinte Casa Nationala de Pensii Publice.

Primul pas catre integrarea militarilor in sistemul de pensii de stat este crearea unor Case de Pensii Sectoriale. Acestea vor avea fata de structurile militarizate acelasi rol pe care Casele Judetene de Pensii le au fata de alti angajatori. Aceste case se vor afla in subordinea Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, insa activitatea lor va fi coordonata de Casa Nationala de Pensii Publice.

“Desi legea 263/2010 a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2011, pentru a avea aplicabilitate si in ceea ce priveste persoanele care in virtutea legii devin asigurate in sistemul public de pensii din structurile militare si de siguranta nationala, trebuie derulate cateva operatiuni. In primul rand trebuie infiintate prin Hotarare de Guvern trei case de pensii sectoriale. Aceste case vor fi coordonate de Casa Nationala de Pensii Publice si vor tine propria evidenta inclusiv pentru sistemul de pensii private pe baza aderarilor in sistem”. Mircea Oancea, Presedinte CSSPP

De asemenea, CSSPP are in vedere si modificarea legislatiei potrivit aderarea, evidenta participantilor si colectarea contributiilor la Pilonul II, crearea unui protocol intre CSSPP, cele trei Case de Pensii Sectoriale si CNPP privind transmiterea informatiilor, a actelor de aderare, a validarii, s.a.m.d.

“Eu apreciez ca toate aceste etape se vor incheia pana la finalul lunii februarie. In ceea ce priveste aderarea, in saptamana 14-18 februarie vom organiza la Comisie o intalnire cu toti operatorii in care vom clarifica toate aspectele. Pana acum am cerut operatorilor sa nu inceapa operatiunile de aderare pentru ca nu aveam certitudinea ca vom putea gestiona corect, din punct de vedere tehnic, aceasta problema, dat fiind ca este vorba de interconectarea a trei baze de date care trebuie sa functioneze corect si de corelarea unor proceduri fara de care sunt posibile erori.” Mircea Oancea, Presedinte CSSPP2 comentarii la Personalul militar va fi incadrat in sistemul pensiilor de stat

  1. Pingback: Tweets that mention Militarii intra in sistemul de pensii de stat

  2. Antoniu T. spune:

    Mi se pare o idee foarte proasta, o schimbare majora si costisitoare pentru care nu exista nicio justificare. Plus ca toata tevatura asta e platita din banii nostri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>