Asigurari viata
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > Informatii asigurari de viata

Informatii asigurari de viata

Asigurarile de viata iti ofera protectie financiara in momentele in care ai nevoia cea mai mare de bani. De obicei, asiguram tot ce ne este necesar pentru a trai confortabil si fara grija riscurilor. Masina, casa sau afacerea sunt primele lucruri pe care ni le amintim cand vine vorba de asigurare, insa ne gandim mai putin la propria viata sau sanatate, chiar daca acestea sunt esentiale pentru a putea avea tot ce ne dorim.

Asigurarile de viata reprezinta baza sigurantei financiare si constituie singura sursa financiara in momentele neprevazute, care genereaza cheltuieli greu de sustinut din veniturile curente ale familiei. Necesitatea incheierii unei asigurari de viata provine din dorinta fiecaruia de a-si proteja financiar familia si pe cei apropiati, in cazul decesului. In plus, asigurarea de viata poate veni la pachet cu alte avantaje din partea asiguratorilor: economisire, pensie, investitii.

Cu totii suntem expusi celor trei mari riscuri de viata:

- riscul de a trai prea mult cu mijloace de trai insuficiente,

- riscul de a trai prea putin (situatie in care apare nevoia de sprijin financiar in familie),

- riscul de a trai in conditii nedorite (de exemplu in urma unui accident sau imbolnaviri).

In mare masura, produsele oferite de asiguratori difera foarte putin intre ele ca si conditii contractuale, astfel incat factorii determinanti in alegerea unui produs si a unei companii sunt urmatorii:

1. Identificarea exacta a nevoii individuale de acoperire – factor decisv in alegerea tipului de asigurare de viata si a produsului din acea gama.
2. Flexibilitatea produsului determinata de: frecventa de plata, perioada de gratie, modificari ce se pot face la contractul de asigurare in perioada contractuala sau la aniversare, costurile contractului de asigurare, etc.
3. Stabilitatea financiara a companiei de asigurare: istoricul ei in tara si in strainatate, rezultatele financiare, despagubirile oferite, etc.
4. Randamentele programelor de investitii puse la dispozitia clientilor pentru atasarea lor la contractele de asigurare. Aici trebuie avute in vedere si costurile ce survin din operatiunile de cumparare/vanzare, transfer/redirectionare ale unitatilor de fonduri.

Principalii asiguratori de viata care opereaza pe piata din Romania sunt: ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata, ALICO, ASIROM, Generali, Allianz – Tiriac, AVIVA, Groupama, Grawe si altii. Aceste companii ofera mai multe tipuri de asigurari de viata: pentru protectie, economisire sau investitii.

Asigurarile de viata se gasesc sub forma de:

- asigurare traditionala, prin care societatile de asigurare ofera clientilor garantii semnificative ca beneficiu fix in caz de deces sau maturitate. Indiferent de costurile companiei de asigurari cu respectivul contract de asigurare, aceasta trebuie sa investeasca cu precautie mai ales in instrumente financiare cu riscul cel mai scazut: obligatiuni si depozite bancare.

- asigurarea cu capitalizare se deosebeste de cea traditionala prin faptul ca acopera riscul de supravietuire. Astfel, compania de asigurari va plati la maturitatea contractului suma asigurata asiguratului sau, in cazul decesului asiguratului, va plati suma asigurata beneficiarului politei de asigurare.

In acest tip de asigurare mixta cu capitalizare, asiguratul este participant la profitul inregistrat de investitiile realizate de compania de asigurari, la indicatiile sale strategice. Acesta nu poate alege instrumentele financiare in care sa isi investeasca banii platiti ca prima la contractul de asigurare, dar poate opta pentru strategiile de investitie in functie de expunerea sa la risc.

In acest sens se poate opta pentru strategii  sigure (ex: 100% din bani sunt investiti in obligatiuni si depozite bancare), unde si rata profitului este mai mica, strategii cu risc moderat (ex: intre 50 – 70% din bani sunt investiti in obligatiuni si depozite bancare ar restul de 30 – 50% in actiuni), unde rata profitului poate fi mai mare, sau strategii riscante (ex: 0 – 20% obligatiuni si depozite bancare, iar restul in actiuni).

Unele companii ofera posibilitatea incheierii asigurarii de viata in diferite monede: RON, EUR, USD, alegere care se face si in functie de randamentele programelor de investitii ale companiilor pe monedele respective. In conditiile in care clientul opteaza pentru un contract in moneda straina, ar trebui luat in calculul costului contractului si diferentele de curs valutar.6 comentarii la Informatii asigurari de viata

 1. Alex spune:

  Buna ziua,

  Am 35 de ani si vreau sa-mi fac o asigurare de viata traditionala cu suma asigurata de 50.000 de euro. E adevarat ca are importanta ce ocupatie si ce hobby-uri am? Si daca da, cat de mult influenteaza asta pretul asigurarii?

  Multumesc,
  Alex B.

 2. Zurich Broker spune:

  Buna ziua,

  Da, este adevarat ca hobby-urile si ocupatia joaca un rol important in stabilirea primei de asigurare. Spre exemplu, daca iti exerciti profesia intr-un mediu periculos, cu o probabilitate ridicata de accident sau imbolnavire, sau ai ca hobby un sport extrem, prima de asigurare va fi mai scumpa.

  In stabilirea pretului asigurarii sunt luati in considerare si factori ca varsta, sexul, starea sanatatii s.a.m.d. Pentru o oferta personalizata iti recomandam sa completezi acest formular: http://www.asigurari-viata.ro/comanda-asigurari-de-viata/.

  Iti multumim,
  Echipa Zurich Broker

 3. Andi spune:

  Eu vreau o asigurare de viata care sa acopere si accidentele, chiar nu ma intereseaza pensia si economiile. Aveti asa ceva?

  Andi

 4. Zurich Broker spune:

  Da, desigur. Te sfatuim sa completezi acest formular: http://www.asigurari-viata.ro/comanda-asigurari-de-viata/ (la tipul de polita alege asigurare de viata clasica). Un reprezentant al Zurich Broker te va contacta apoi si veti putea vorbi in detaliu despre polita care ti se potriveste cel mai bine.

  Echipa Zurich Broker

 5. neacsu cornel spune:

  Ma intereseaza si pe mine o asigurare de viata completa (de sanatate, de pensie decenta). Si cat m-ar costa, fiindca as dori sa platesc contributia o data pe an?

 6. Zurich Broker spune:

  Buna ziua, ne face placere sa spunem ca iti putem oferi o asemenea asigurare.

  Pentru a-ti putea da o oferta de pret, avem nevoie de mai multe detalii (varsta, suma asigurata, istoria si starea actuala a sanatatii, si altele). De aceea te rugam sa completezi acest formular: http://www.asigurari-viata.ro/comanda-asigurari-de-viata/ (la “tip de polita”, alege asigurarea cu componenta de investitie sau de economisire).

  Un reprezentant al Zurich Broker te va contacta apoi, veti stabili o intalnire la o data si o ora convenabila pentru tine, iar apoi veti putea discuta si stabili toate detaliile asigurarii de care ai nevoie.

  Iti multumim,
  Echipa Zurich Broker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>