Asigurari viata
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > News > FlexInvest – noua asigurare de viata de la Eureko

FlexInvest – noua asigurare de viata de la Eureko

Eureko Romania a lansat de curand o noua asigurare de viata unit-linked in editie limitata, FlexInvest. Aceasta polita are o dobanda garantata de 8% in 2011 si poate fi achizitionata in perioada 22 februarie – 15 iunie.

FlexiInvest se adreseaza in special celor care doresc sa-si creeze un plan investitional personalizat care sa se adapteze atat la contextul economic actual, cat si la nevoia de protectie a fiecaruia.

Componenta investitionala consta in unit-uri din cele patru fonduri de investitii constituite de Eureko – RonGarant, RonPLus, EuroSafe si EuroExtra. Fiecare fond are caracteristici care se potrivesc unor stiluri diferite de investitii. Pentru a obtine o solutie care sa se muleze perfect pe stilul tau investitional, tot ce trebuie sa faci este sa combini doua sau mai multe fonduri.

  • RonGarant este un fond de investitii cu risc scazut, administrat in lei. Dobanda este garantata anual si este anuntata la sfarsitul fiecarui an calendaristic. In anul 2011, dobanda garantata pentru acest fond este de 8%.
  • RonPlus este un fond de investitii cu risc ridicat, administrat in lei. Obiectivul acestui fond este cresterea de capital pe termen lung, astfel incat bani sunt investiti in active financiare cu un grad de risc ridicat.
  • EuroSafe este un fond de investitii cu risc scazut, administrat in euro. Obiectivele fondului sunt pastrarea unui nivel scazut de risc si obtinerea unui randament mai bun decat cel al depozitelor bancare. Ca atare, banii sunt investiti in depozite bancare, ttiluri de stat si certificate de depozit.
  • EuroExtra e un fond de investitii cu risc ridicat, administrat in euro. Banii sunt investiti in fondul european F&C European Equity, cumparand in special in actiuni.
  • Preturile unitatilor de fond (unit-uri) sunt calculate zilnic si sunt afisate pe site-ul www.eureko.ro. In plus, acestea sunt publicate lunar intr-un ziar de circulatie nationala.

Componenta de protectie este compusa din asigurari de deces si invaliditate permanenta din accident, valabile pe intreaga durata a contractului standard. Asiguratii pot opta pentru o asigurare suplimentara care acopera acopera indemnizatia de spitalizare din accident si indemnizatia de convalescenta pentru un numar de zile egal cu cel al zilelor de spitalizare.

“Noul produs reprezinta raspunsul firesc fata de nevoia de profit si siguranta manifestata de clientii nostri. Credem ca asigurarile de viata insotite de garantii vor fi castigatoarele acestui an. De aceea, ne dorim ca prin dobanda anuala pe care o garantam, cei care au apetit investitional, dar isi doresc si protectie, sa poata alege un produs care sa le satisfaca ambele cerinte,” a spus Shaun Russell, Director Comercial al Eureko Romania.

Exista trei variante de prima anuala: 1.200 lei, 1.600 si 2.000 de lei, iar prima poate fi achitata anual, semestrial sau trimestrial. Prima rata este transferata automat catre fondul de investitii RonGarant, insa ratele urmatoare pot fi redirectionate catre celelalte fonduri. In plus, Eureko ofera o perioada de gratie de 60 de zile de la scadenta platii primei, timp in care contractul ramane valabil.

Pentru incheierea unei polite FlexInvest nu sunt necesare analize medicale sau ocupationale. Polita se incheie pe o perioada de 20 de ani, iar varsta maxima la data expirarii contractului este de 65 de ani. In plus, asiguratii care aleg FLexInvest beneficiaza de urmatoarele avantaje:

  • isi pot schimba gratuit optiunea de investitii, fie prin redirectionarea primelor, fie prin transferul unitatilor de fond;
  • in fiecare an contractual pot face, fara a plati taxe, un transfer de unit-uri dintr-un fond de investitii in altul si o redirectionare a primei de asigurare;
  • beneficiaza de produs fara a plati taxa de editare a contractului;
  • din anul al 3-lea al contractului, poate transforma produsul intr-unul liber de plata primelor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>